Voetbalrellen in centrum Enschede en *msterdam

ENSCHEDE – Fans van Werder Bremen hebben donderdagmiddag huis gehouden in het centrum van Enschede. Ook raakten de Duitse supporters op de Oude Markt slaags met een groep Enschedeërs. Dat meldt dagblad Tubantia op zijn site.

De relschoppers richtten met terrasstoelen vernielingen aan. De Duitse topclub is vanavond te gast bij FC Twente voor de Europa League. Er is inmiddels een handvol Werder-fans gearresteerd.

Er zijn inmiddels ruim 200 ME-ers, bereden politieagenten en agenten te voet aanwezig in Enschede. De Duitse supporters worden van de Oude Markt in Enschede geweerd door middel van een ‘cordon’ en verplichte legitimatie, zo meldt Tubantia.

Ook onrustig in Amsterdamse binnenstad

Het is donderdagmiddag onrustig in de Amsterdamse binnenstad. Volgens de politie zijn er diverse vechtpartijtjes uitgebroken tussen voetbalsupporters. De mobiele eenheid (ME) staat opgesteld bij Centraal Station, aangezien daar wat ongeregeldheden zijn. Dat liet een woordvoerder weten.

In de hoofdstad zijn inmiddels veel voetbalfans samengekomen voor de wedstrijd Ajax – Juventus die donderdagavond in de Amsterdam ArenA plaatsvindt. De politie is massaal aanwezig in het centrum.(bron ad.nl)

Leave a Comment

Shopping Cart