Voetbalclubs in Griekenland lopen miljoenen van overheid mis

De Griekse overheid heeft te kennen gegeven voorlopig geen geld meer uit te geven aan de voetbalclubs. Normaal gesproken wordt er veertig miljoen euro verdeeld over de Griekse clubs, maar de overheid stapt voorlopig van dit gegeven af. De reden voor het besluit zijn de rellen tijdens de halve finale van de nationale beker tussen Kavala en Aris Saloniki.

Na en tijdens de wedstrijd brak er een hevige veldslag uit waarna staatssecretaris van Sportzaken, Panagiotis Bitsaxis, besloot om de bonussen die de clubs jaarlijks krijgen van kansspelen af te schaffen. “We hebben met alle instanties gesproken, maar helaas is van de overeenkomsten niets terechtgekomen”, aldus Bitsaxis. “Griekenland heeft met schaamte naar al die toestanden gekeken. De Griekse belastingbetaler hoeft het geweld op de tribunes niet te financieren.” Bij de ongeregeldheden vielen tevens een aantal gewonden.

De clubs kunnen weer rekenen op de bonussen als er geen supportersgeweld meer is. Het zal echter een hele klus worden om van die ongeregeldheden af te komen. Verschillende campagnes hielpen niet en de rellen blijven voortbestaan in het Griekse voetbal.

Shopping Cart