Toornstra tekent na lang onderhandelen bij in Den Haag

Jens Toornstra, de 21-jarige aanvallende middenvelder van ADO Den Haag, heeft na lang onderhandelen zijn contract met één jaar verlengd. De onderhandelingen verliepen stroef, maar Toornstra tekent nu toch bij tot medio 2013, aldus het Algemeen Dagblad.

Toornstra kwam vorig seizoen over van de amateurs van Alphense Boys die actief waren in de Tweede Klasse. Hij moest het seizoen beginnen in het beloftenelftal van de residentieclub. Toorstra onwikkelde zich zo snel dat zijn debuut niet lang op zich liet wachten. In de uitwedstrijd tegen Roda JC kwam de middenvelder tussen de lijnen. Hij wist zich sindsdien op te werken tot vaste basiskracht.

De snelle ontwikkeling van Toorstra bleef ook niet onopgemerkt in Zeist. De jongeling mocht met Jong Oranje afreizen naar Portugal. Daar maake hij zijn debuut voor het elftal van bondscoach Cor Pot.

Dankzij zijn stormachtige ontwikkeling stond Toornstra op het lijstje bij veel eredivisieclubs. Maar Toornstra wilde zich verder ontwikkelen in Den Haag en tekende na lang onderhandelen zijn nieuwe contract. De middenvelder kwam afgelopen seizoen tot achttien wedstrijden voor ADO Den Haag. Hij wacht nog op zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

Leave a Comment

Shopping Cart