Roda geeft Saeijs boete voor uitlatingen

Jan-Paul Saeijs deed onlangs enkele pittige uitspraken tegenover Voetbal International en daar heeft hij vandaag de gevolgen van ondervonden. Zijn werkgever Roda JC, die ervan langs kreeg tijdens het betreffende interview, heeft hem een sanctie opgelegd in de vorm van een boete. Hoe hoog deze is, maakt de club niet bekend.

Na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag uitte Saeijs zijn ongezouten mening over de situatie bij Roda. Uit zijn woorden bleek weinig gevoel en waardering voor de Limburgse Eredivisionist. “Ik voetbal voor mezelf en dat komt Roda ten goede. Het klinkt hard, maar het is de waarheid en het neemt veel druk bij me weg.”

Trainer Harm van Veldhoven kan in de ogen van de verdediger weinig goeds doen. Ook hij kreeg de wind van voren. “Aan Van Veldhoven moet ik eigenlijk nog steeds wennen. Ik vind bijvoorbeeld dat hij tactisch niet altijd de juiste keuzes maakt voor het team. Ik vind dat we het anders moeten doen en denk dat we dan meer punten zouden halen.”

Dezelfde oefenmeester reageerde vandaag op de uitspraken. “Je mag best een eigen mening hebben, maar er zijn grenzen. Dit kunnen we niet accepteren. Het is jammer dat dit gebeurd is, want na de zege op ADO hoop je op een rustige week.”

Shopping Cart