PSG verkoopt geen tickets meer voor uitwedstrijden

De Franse voetbalploeg Paris Saint Germain (PSG) verkoopt voortaan geen tickets meer voor de uitwedstrijden van hun team. Dat is een maatregel die volgt op het hevige geweld tussen hooligans van PSG en Olympique Marseille van afgelopen zondag. Een PSG-supporter liep in de rellen een hoofdletsel op en verkeert in levensgevaar.

De 38-jarige supporter werd aangevallen door een bende rivaliserende supporters. Hij liep daarbij een ernstige hoofdwonde op en raakte zelfs in een coma. “Zolang er geen tegenbericht komt, verkopen wij geen tickets meer aan onze supporters voor onze uitwedstrijden”, schrijft PSG-voorzitter Robin Leproux op de website van de club.

“Guerrillaoorlog”
“Het is een verstrekkende maatregel maar het is de enige manier om de veiligheid van al onze supporters te kunnen garanderen”, verklaart Leproux. “Het geweld bereikt een nieuw hoogtepunt, we zijn in een guerrillaoorlog verzeild geraakt.” Ook na de wedstrijd werd er gevochten. In totaal arresteerde de politie zeven mensen die nog steeds in voorhechtenis zitten.

Geschiedenis van geweld
PSG kent een lange geschiedenis van supportersgeweld. Het hooliganisme bereikte in november 2006 een hoogtepunt toen een agent een lid van de supportersclub van PSG (de ‘boulogne Boys’) dodelijk trof met zijn vuurwapen. De agent schoot de man neer om een Israëlische supporter die werd aangevallen door PSG-hooligans na de EUFA Cup-wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv te beschermen .

PSG kent een moeilijk seizoen en staat op een matige twaalfde plaats na een hele reeks slechte resultaten. De ploeg uit de hoofdstad van Frankrijk behaalde 33 punten uit 26 wedstrijden. PSG verloor de wedstrijd overigens met 3-0. (svl)

Shopping Cart