Politie gewond nadat vandalen begonnen te rellen bij een voetbalwedstrijd in polen

Vier agenten raakten ernstig gewond na het uitbreken van gevechten tussen fans van Zwisza Bydgoszcz en Widzew Łódź bij een Poolse voetbal wedstrijd op woensdagavond.
 
De rellen begonnen kort voor de wedstrijd. Bydgoszcz fans verbonden zich met fans van Widzew’s lokale rivalen LKS Łódź en probeerden hun weg te forceren naar Widzew Łódź  in een poging een gevecht te starten.
 
Beveiligers faalde de hooligans tegen te houden en de politie werden ingeschakeld om te helpen.
 
“Zawisza Bydgosz supporters gooiden stenen, stokken, en zelfs relingen naar de politieagenten die terugsloegen met wapenstokken, waterkanonnen en traangas,” zegt Monika Chlebicz, woordvoerster van de politie Pomorskie.
 
Tijdens de eerste helft van de wedstrijd gaven Poolse FA vertegenwoordiger opdracht de wedstrijd te stoppen omwille van de aanhoudende gevechten op de tribunes. Politieagenten slaagden er uiteindelijk in om de rellen te onderdrukken en na vijftien minuten werd de wedstrijd hervat.
 
Als gevolg van de botsingen raakte vier politiemensen ernstig gewondt en werden gehospitaliseerd. Zes van de meest agressieve hooligans werden gearresteerd en nog meer zullen worden aangehouden als de politie de CCTV-opnamen geanalyseerd heeft.
 
Over een duizend politieagenten, tientallen politiehonden en een helikopter waren klaar om te interveniëren in de schermutselingen. 
 

Autoriteiten vrezen voor een terugkeer naar regulier voetbalvandalisme, dat was een kenmerk bij Poolse voetbalwedstrijden vier of vijf jaar geleden. In het weekend nam de politie machetes, messen en andere wapens in beslag op een speciale trein met Wisła Kraków fans terugkerend van een wedstrijd tegen Widzew Łódź.

Shopping Cart