Onderzoek naar incidenten Culemborg

CULEMBORG –  De politie geeft prioriteit aan incidenten die in de nieuwjaarsnacht plaatsvonden in de wijk Terwijde in Culemborg. In de wijk ging een auto in vlammen op, waarna onrust ontstond tussen groepen Marokkaanse en Molukse jongeren. Later in de nacht reed een automobilist in op enkele mensen.  Na de autobrand kwamen jongeren tegenover elkaar te staan. Agenten werden bekogeld met vuurwerk en stenen. Het werd pas rustig toen bewoners werd gesommeerd naar binnen te gaan. Desondanks reed een automobilist om vijf uur ’s ochtends in op een groepje mensen in een voortuin, met enkele gewonden tot gevolg. De auto belandde tegen de gevel van een huis.

Omstanders mishandelden na het incident twee inzittenden van de auto. De politie hield in totaal drie inzittenden aan op verdenking van poging tot doodslag.

In Terwijde was het vorig jaar al eerder onrustig tussen groepen jongeren die elkaar herhaaldelijk in de haren vlogen. Bemiddeling door de gemeente haalde weinig uit. De politie heeft een al bestaand rechercheteam uitgebreid. Opsporing van verdachten heeft de hoogste prioriteit, aldus de politie.

Shopping Cart