Nachtelijk stemmen op drie plaatsen

RIJSWIJK (ANP) – In Groningen, Den Haag en Rotterdam gaan om middernacht de eerste drie stembureaus open voor de gemeenteraadsverkiezingen.

In Groningen kunnen mensen vanaf twaalf uur stemmen in cultureel centrum De Oosterpoort en in Den Haag in cultureel centrum Het Koorenhuis. In de Maasstad opent om twaalf uur het stemlokaal in wijktheater Musica in de deelgemeente Overschie zijn deuren. De drie steden hopen met deze geste vooral extra jongeren naar de stembus te lokken.

In Den Haag wordt de eerste stem in ontvangst genomen door burgemeester Jozias van Aartsen. De stem wordt uitgebracht door middenvelder Lex Immers van ADO Den Haag. Dinsdagavond vonden in het centrum van de hofstad al diverse activiteiten plaats rondom de verkiezingen. De stad had vier jaar geleden de laagste opkomst van alle grote steden en stelt alles in het werk om dat nu te voorkomen.

In Groningen wordt de eerste stem uitgebracht door burgemeester Peter Rehwinkel. De stemlokalen in Groningen en Den Haag blijven de hele nacht open. In Rotterdam echter sluit het stemlokaal rond één uur ’s nachts weer zijn deuren.

Shopping Cart