hooligans ? hoe denken jullie erover

Hooligans

De KNVB heeft beslist. Dé bekerfinale wordt over 2 wedstrijden verspreid. Eerst in Amsterdam en tien dagen later in Rotterdam. Ik ging naar neutraal terrein en vroeg jullie of die splitsing een goed idee is. Wat is jouw oplossing voor het voetbalgeweld? Enneh…wie gaat er winnen?

Tom (16): ‘Er werden op internet al vergelijkingen getrokken met het bombardement op Rotterdam in de oorlog, schokkend.’

‘Ik vind het een goede keuze om de wedstrijd op te delen. Er werden op internet al vergelijkingen getrokken met het bombardement op Rotterdam in de oorlog, dat zag ik bij De Wereld Draait Door. Dat vind ik wel schokkend. De mensen die het bombardement hebben meegemaakt waren ook heel erg geschrokken. Het gaat niet meer om het spelletje, ze willen gewoon dingen kapot maken. Ik denk dat de hooligans gaan proberen binnen te komen, maar ik denk dat deze maatregel er wel voor zorgt dat het minder is. Ik weet niet wat je nog kan doen. Ze moeten nu al door containers en allemaal anders absurde maatregelen. Wie wint is een gok, ik denk ?.’


Annemarijn (21): ‘Als ze van tevoren weten dat het knokken wordt, geen publiek van beide partijen.’

‘Ik vind het geen goede keus om de wedstrijd in tweeën te spelen. Het kost alleen maar extra geld en voor de wedstrijd maakt het niet uit. Voor de uitslag wel. Ze hadden het dan beter helemaal zonder supporters kunnen doen. De sociale kosten zijn hoog, iedereen draait ervoor op, vooral de politie. De hooligans gaan gewoon buiten het stadion staan. Dan moet er toch weer meer politie komen. De oplossing is het stadionverbod. Meer verboden uitgeven en handhaven doormiddel van de pasjes. Je moet een pasje hebben om binnen te komen, dat moet je gewoon blokkeren. En als ze van tevoren weten dat het knokken wordt, geen publiek van beide partijen. Het schijnt invloed te hebben op de teams om zonder aanmoediging te moeten spelen. Maar voetballers moeten ook zonder publiek goed kunnen spelen. Ajax wint…helaas. Ik heb liever Feyenoord.’

Stephanie (19): ‘Ik heb geen oplossing, die heeft niemand. Ik zou zeggen, sluit ze op,’

‘Ik vind het een goed plan. Ajax – Feyenoord is altijd ruzie en je hebt een paar hooligans die het altijd verpesten. Dan kun je niet op een normale manier naar die wedstrijd kijken. Supporters van beide teams in één ruimte gaat gewoon niet goed. Ik heb geen oplossing, die heeft niemand. Ik zou zeggen, sluit ze op, ze begaan misdaden. Ze timmeren mensen inelkaar enzo, dat is een misdaad en daar moet je ze voor opsluiten. We zijn veel te mild. De hooligans gaan proberen binnen te komen of de rust te verstoren. De winnaar…ik ben voor Ajax, maar of ze winnen? Ze spelen de laatste tijd niet heel goed, ze wonnen laatst wel met 7-0 maar dat was tegen een flutclub.’

Armand (20): ‘Ze moeten vaker met camera’s gezichtsherkenning toepassen.’

‘Het opdelen van de wedstrijd is wel een goed plan. Er zijn de afgelopen jaren bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax veel rellen geweest. De hooligans zullen er altijd zijn, ze zullen ook nu proberen om de boel te verstoren. Eigenlijk moet je ze allemaal gewoon oppakken. Het geweld is denk ik niet echt op te lossen. Goede beveiliging en de supporters gescheiden houden is het enige wat ze kunnen doen. Ze moeten vaker met camera’s gezichtsherkenning toepassen. Ik denk dat Ajax wint.’

Shopping Cart