Hooligans Anderlecht en Bilbao al op de vuist in Brussel

Aan het Rogierplein in Brussel zijn gisteravond relletjes uitgebroken tussen hooligans van Anderlecht en Athletic Bilbao. Een Bask liep daarbij een neusbreuk op. Enkele andere hooligans kwamen weg met lichte verwondingen. De politie kon tijdig ingrijpen vooraleer het geweld kon escaleren. Dat schrijft de Spaanse sportkrant Marca.

De sfeer is bijzonder geladen in en rond Brussel, waar Anderlecht vanavond (19u00) Bilbao ontvangt in de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League (heen 1-1). De incidenten zijn een gevolg van de zware rellen die vorige week ontstonden in het San Mames-stadion van Bilbao. De Anderlecht-aanhang werd daar zwaar onder vuur genomen, al had die het ook uitgelokt door anti-Baskische gezangen aan te heffen.

De politie, massaal aanwezig vanavond, heeft draconische veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Beide supportersclans zullen in en rond het Astridpark strik gescheiden worden. Bovendien wordt de fans van Bilbao aangeraden zich in groep te verplaatsen en geen clubkleuren te dragen buiten het stadion. Meer dan 150 stewards zullen mee de veiligheid garanderen. Volgens Spaanse bronnen reizen 700 Bilbao-fans naar Brussel, veel minder dan de 1.600 verkochte tickets voor de bezoekers. (dea)

Shopping Cart