FC Twente blijft koploper na winst op ADO

FC Twente heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag winnend afgesloten. Het werd 3-1 voor de club uit Enschede. Bryan Ruiz (twee keer) en Kenneth Perez scoorden voor de koploper. ADO-aanvaller Wesley Verhoek scoorde wel al na tien seconden het openingsdoelpunt.

ADO Den Haag kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Ronnie Stam, die de bal terugpasste naar Sander Boschker. Verhoek was eerder bij de bal dan de doelman en rondde feilloos af. Even later was Twente aan de andere kant gevaarlijk. Ruiz schoot op doel maar kon niet voorkomen dat de bal met een stuiter over ging. Twente was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. In de 33ste minuut kreeg de ploeg uit Enschede terecht een strafschop, nadat Kenneth Perez door Pascal Bosschaart licht werd aangetikt. Bryan Ruiz rondde vanaf elf meter af met een panenka. Doelman Robert Zwinkels was kansloos. ADO kon blij zijn met de ruststand ondanks de weggegeven strafschop.

Twente begon als de betere partij aan de tweede helft. Toch had de ploeg uit Den Haag de eerste kans. Een voorzet werd tot hoekschop verwerkt door Stam. Na tien minuten in de tweede helft gespeeld te hebben kwam de thuisspelende ploeg toch op voorsprong. Ruiz werd weggestuurd door Luuk de Jong en omspeelde doelman Barry Ditewig, die de geblesseerde Zwinkels had afgelost. De clubtopscorer van Twente rondde feilloos af: 2-1. Een kwartier later werd het zelfs 3-1 voor de Twentse club. Een voorzet van Perez werd geblokt en vloog zo het doel in. Ditewig had er geen kijk op en had de bal makkelijk achter kunnen werken.

Scoreverloop:
0-1 (01′) Wesley Verhoek
1-1 (33′) Bryan Ruiz (strafschop)
2-1 (56′) Bryan Ruiz
3-1 (69′) Kenneth Perez

Shopping Cart