Extra beveiliging NAC na incidenten

Kwaadwillende supporters worden sneller van de tribune gehaald en de club gaat ook onderzoeken hoe bezoekers aan kaarten komen, om te voorkomen dat supporters van de tegenpartij in de vakken van NAC-supporters terecht komen.

Dat zegt NAC-woordvoerder Willem Reijn. Het is, zegt Reijn, dit seizoen ‘zonder meer onrustiger rond de wedstrijden van NAC dan in voorgaande jaren’. Dieptepunt dit seizoen was de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. “Rellen zoals na die wedstrijd kwamen al vele jaren niet meer voor in en rond het Rat Verlegh Stadion”, aldus Reijn.

De politie wil absoluut voorkomen dat deze negatieve ontwikkelingen leiden tot een extra vraag naar politie.

Die inzet is de afgelopen jaren juist afgebouwd omdat de situatie rond de wedstrijden daartoe aanleiding gaf. Ze roept de club op alert te blijven en haar mogelijkheden ten volle te benutten (stadionverboden, cameratoezicht) om relschoppers af te schrikken.

Het aantal gewelds- en andere vervelende incidenten rond thuiswedstrijden van NAC is dit seizoen ‘significant groter’ dan in voorgaande jaren. Dat zegt voorzitter Sjoerd van Fessem van de Clubraad NAC. Het gaat, zegt hij, om geweldpleging, dreiging met geweld en ongewenste spreekkoren, die de club geld kosten en slecht zijn voor het imago van NAC. De Clubraad pleit om die reden onder meer voor een nieuw protocol en daarmee een andere aanpak van spreekkoren.

Teamchef Marco Smulders van de politie Breda-Noord bevestigt dat het dit seizoen onrustiger is bij NAC dan in voorgaande seizoenen. Het vorig seizoen werden twee personen aangehouden, dit seizoen zijn het er al twintig. Waarvan, ter relativering, achttien rond de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

De situatie baart de politie nog geen zorgen maar is volgens Smulders wel reden voor waakzaam

Shopping Cart