Drukke tijden voor aanklager betaald voetbal

Door de ongeregeldheden de laatste tijd heeft de aanklager betaald voetbal van de KNVB drukke tijden. Zo wordt er gekeken naar de drie gestaakte wedstrijden en het vuurwerk dat ontplofte tijdens de wedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag. De naam van FC Utrecht komt twee maal in dit lijstje voor. Zowel de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord als NAC Breda – FC Utrecht werd gestaakt.

Bij de eerstgenoemde wedstrijd lag de schuld bij de aanhang van de Domstedelingen. Een aantal discutabele momenten van de dienstdoende arbiter deed de supporters ertoe besluiten hun woede tegen de leidsman te richten. Toen de ploeg van Ton du Chatinier een week later op bezoek ging in Breda, ging het wederom mis. Dit keer schoot de rode kaart van NAC-speler Anthony Lurling in het verkeerde keelgat bij de supporters van NAC. Björn Kuipers was in die wedstrijd de gebeten hond, waarna hij besloot tijdelijk de kleedkamers op te zoeken.

In diezelfde speelronde legde Bas Nijhuis de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen stil. Een onterecht gegeven strafschop door de leidsman was hier de aanleiding voor de spreekkoren. Tot slot is de aanklager bezig met het vuurwerkincident rondom de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO. De supporters van de Haagse club staken een lawinepijl af, niet wetende dat hij terug zou keren naar de eigen aanhang. Omdat de club zelf de supporters gefouilleerd heeft, gaat de aanklager verhaal halen bij de Residentieclub.

Shopping Cart