Burgemeester Gent roept supporters op tot sportief gedrag

Burgemeester Daniël Termont van Gent heeft de voetbalsupporters gevraagd zich donderdag tijdens en rondom de wedstrijd AA Gent-Feyenoord van hun meest sportieve kant te laten zien. De burgervader deed dat via een videoboodschap die onder meer te zien is op de site van de Belgische club.

“Ik denk dat de wedstrijd AA Gent-Feyenoord ongetwijfeld een leuk spektakel zal worden, een mooie wedstrijd zal worden en hoop dat de beste moge winnen. Maar ik hoop vooral ook dat het een sportieve wedstrijd zal worden”, zei Termont, die de Feyenoordsupporters hartelijk welkom heette in de stad.

‘Geen misstappen meer’
De clubleiding van Feyenoord deed woensdag voor de thuiswedstrijd een soortgelijke oproep aan de fans. Bestuur en directie waarschuwden voor zware sancties indien het bij één van de wedstrijden tot rellen en/of vernielingen zou komen. “Feyenoord staat bij de UEFA hoog op een lijst van lastige clubs”, stelde de clubleiding op de website. “We kunnen ons geen enkele misstap van supporters meer veroorloven.” Het bleef rustig tijdens de wedstrijd, die Feyenoord met 1-0 wist te winnen.

Verleden
In het verleden toonden supporters van Feyenoord zich in Europa wel eens van hun slechte kant. Een groep relschoppers veroorzaakte bijvoorbeeld in 2007 grote ongeregeldheden rondom de UEFA Cup-wedstrijd in en tegen het Franse Nancy. Feyenoord werd daarop door het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) voor dat seizoen uitgesloten van Europees voetbal.

Kuip deels leeg
Tijdens de thuiswedstrijd tegen Gent moest op last van de UEFA nog een deel van de Kuip leegblijven als straf voor ongereldheden tijdens een Europa League-wedstrijd tegen Lech Poznan in 2008.

Shopping Cart