Burgemeester Auxerre wil geen thuispubliek bij wedstrijd tegen PSG

Auxerre speelt vanavond in een leeg stadion de competitiewedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De burgemeester van Auxerre wil uit angst voor rellen geen supporters bij het duel hebben.

Ligue 1 : AS Monaco – Paris SGParis Saint-Germain mocht sowieso al geen fans meenemen, omdat hooligans uit Parijs dit seizoen al voor meerdere veldslagen hebben gezorgd. De ME moest in februari voorkomen dat de ‘fans’ hun eigen spelers zouden aanvallen na een beschamende 1-0 zege op de amateurs van Vesoul.

Enkele weken geleden ging het opnieuw mis. Op bezoek bij Olympique Marseille gingen de hooligans met elkaar op de vuist, waarbij één supporter zelfs om het leven kwam. Uit angst voor nieuwe ongeregeldheden wil de burgemeester van Auxerre dat het thuispubliek vanavond niet naar het stadion komt.

Auxerre kan bij winst op PSG, dat twaalfde staat, de koppositie in Ligue 1 overnemen van Lyon. De nieuwe koploper heeft in dat geval twee punten meer dan Lyon en Montpellier. Bordeaux heeft echter nog altijd de beste papieren, omdat het twee duels mag inhalen.

Shopping Cart