Anderlecht wil ADO-held Bulykin snel verkopen

ado den haag Bulykin

Dmitry Bulykin kan voorlopig niet meer stuk in Den Haag. De Russische aanvaller was dit weekend opnieuw van groot belang voor ADO Den Haag, dat ook Excelsior aan de zegekar bond (2-1).

De 2-1 kwam van het been van Bulykin. Het was alweer zijn zevende treffer van het seizoen. De van Anderlecht gehuurde aanvaller is in Den Haag hard op weg de status van ‘cultheld’ te bereiken. Mede dankzij zijn treffers staat ADO inmiddels op een knappe zesde plaats in de Eredivisie.
Bulykin laat in de Nederlandse Eredivisie zien dat hij weldegelijk nog over de klasse beschikt die Anderlecht enkele seizoenen deed besluiten hem aan te trekken. Tot wasdom kwam hij echter nooit in België. Daar liggen verschillende oorzaken ten grondslag aan.

“Waarom het hier wel lukt en in Anderlecht en Düsseldorf (Bulykin speelde één seizoen op huurbasis in Duitsland, red.) niet? Simpel: ik kwam in Brussel in Ariël Jacobs de verkeerde coach tegen”, zegt Bulykin in De Gazet van Antwerpen.

De spits is nog altijd dolblij met zijn keus voor een verhuur aan ADO Den Haag. “Ik had voor het geld kunnen kiezen en bij Anderlecht blijven, maar nu kent iedereen opnieuw mijn naam. En dat is me meer waard”, zegt de Rus.
Anderlecht is evenzeer te spreken over Bulykin, die in België niet wist door te breken. Nu de spits geregeld de krantenkoppen vult, wil Anderlecht toeslaan en Bulykin slijten. “Dit bewijst ons gelijk. Bulykin zal weldra te koop aangeboden worden”, zegt David Steegen, woordvoerder van Paars-Wit.

Shopping Cart