Anderlecht-hooligans veroordeeld voor raid op Club Brugge-café

De correctionele rechtbank van Brussel heeft maandag 29 leden van de Brussels Casual Services (BCS), de harde kern van Anderlecht-supporters, schuldig bevonden aan de raid op een supporterscafé van Club Brugge in Diegem.

Omdat de feiten van oktober 2003 dateerden, vond de rechtbank dat de redelijke termijn overschreden was en milderde ze haar uitspraak. Negen hooligans kregen een eenvoudige schuldigverklaring, 20 andere celstraffen van 10 tot 24 maanden met uitstel.

De raid op taverne Milde, het lokaal van supportersclub Bruges Forever, vond op 5 oktober 2003 plaats, na een wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge in het Astridpark. De Anderlecht-hooligans trokken eerst naar Aalst om zich daar te meten met een aantal Brugge-supporters maar toen daar niemand opdaagde, trokken ze naar Diegem. Daar vielen ze kort na middernacht het café binnen en sloegen het binnen de vijf minuten kort en klein.

Geflitst op weg naar Diegem

Een van de vechtersbazen stal ook 1.300 euro uit de kassa.
Pas in februari 2004 kon het Brusselse gerecht 37 verdachten oppakken. Een aantal van hen werd geïdentificeerd op basis van hun nummerplaat omdat ze tijdens de rit van Aalst naar Diegem waren geflitst.

De rechtbank beschouwde de aanvallers als een bende omdat er binnen de BCS een duidelijke rolverdeling was en de hooligans zich hadden verenigd om vechtpartijen te organiseren en vernielingen aan te richten.

E/Bron: De Morgen

Shopping Cart