Ajax-hooligans massaal naar AA Gent-Feyenoord

Hooligans van het Nederlandse Ajax roepen op een supporterssite op om massaal naar ons land af te zakken voor de Europa League-wedstrijd tussen AA Gent en Feyenoord. De hooligans willen er naar eigen zeggen een ‘ouwe bondgenoot’ steunen, staat te lezen op AD.nl.

Feyenoord sprak gisteren met AA Gent, de Nederlandse én de Belgische politie en na overleg krijgen de Rotterdammers duizend kaarten voor de wedstrijd op 26 augustus. De Buffalo’s hadden aanvankelijk een vrije verkoop voor de wedstrijd aangekondigd, maar zijn daar na overleg inmiddels van afgestapt. Enkel abonneehouders en inwoners van Oost-Vlaanderen kunnen een ticket bemachtigen.

Eeuwig zonde
De reputatie van de Feyenoord-aanhang in Europa is niet echt positief te noemen. De voorbije jaren ging het onder meer in het Franse Nancy en het Spaanse La Coruna goed fout. De Rotterdamse club is dan ook op haar hoede. Eric van Dorp, voorzitter van de supportersvereniging, beseft dat er in of op de weg naar Gent níets fout mag gaan gezien het gewelddadige verleden van de Feyenoord-fans in Europa. “Als het nu fout gaat, is Europees voetbal voorlopig voorbij. Het zou eeuwig zonde zijn als een paar mafketels zorgt dat Feyenoord toch uit het toernooi vliegt.”

Feyenoord-trainer Mario Been is blij dat Feyenoord in de confrontatie met AA Gent gesteund wordt door de eigen fans, maar snapt ook het risico. “We ons geen wanordelijkheden meer veroorloven, dat zal iedereen beseffen”, aldus de trainer. “De ontmoeting met Gent is erg belangrijk voor de club Feyenoord. Ik reken er ook op dat iedereen zich voorbeeldig zal gedragen.”

De Feyenoord-aanhangers moeten met een verplichte buscombi naar ons land afreizen. De problemen die de afgelopen jaren ontstonden bij Europese uitwedstrijden van Feyenoord, werden vaak veroorzaakt door supporters met een stadionverbod, die via een omweg erin slaagden om een Europese uitwedstrijd te bezoeken. (sps)

Shopping Cart