ADO over vermeende rellen: “Indianenverhalen”

ADO Den Haag heeft de berichten over eventuele vliegtuigrellen met verbazing gelezen. Volgens de club uit de Residentiestad is er helemaal niets van waar. “Het zijn indianenverhalen.”

Woensdag bereikten berichten de media dat een groep ADO-aanhangers op de vuist wilden met fans van Ajax. Niet in of rondom het stadion, maar in het vliegtuig naar Turijn.

De supportersverenigingen van ADO Den Haag en Juventus hebben een goede onderlinge band, waardoor Italiaanse fans wel eens richting Den Haag komen en omgekeerd. Ook voor de wedstrijd tussen Juventus en Ajax zouden enkele Hagenezen de reis willen maken naar Turijn.

“Het zijn aantoonbaar onjuiste verhalen dat deze aanhangers van de club voor onrust wilden zorgen. De wijze waarop nu over deze voetballiefhebbers wordt geschreven brengt zowel de club als deze mensen persoonlijk in diskrediet en dat betreurt ADO Den Haag uiteraard ten zeerste”, zo laat de club in een verklaring weten.

“Het zijn indianenverhalen”, zegt directeur stadion en veiligheid Maurice Westerwoudt. “Met de tendentieuze berichten van de afgelopen week worden oude beelden over ADO Den Haag-supporters in leven gehouden. De werkelijkheid is gelukkig een andere.”

Shopping Cart