ADO Den Haag steunt geweigerde ‘hooligans’

ADO Den Haag steunt de zestien supporters die donderdag niet naar Milaan mochten vliegen om de Europa League-wedstrijd tussen Juventus en Ajax te bezoeken. De gemeente Haarlemmermeer gaf de fans een gebiedsverbod, omdat ze op zoek zouden zijn naar de confrontatie met supporters van de Amsterdammers.

“Een draconische maatregel. Dit gaat nergens over”, vertelde Maurice Westerwoudt, directeur Stadion en Veiligheid van de Haagse club, tegenover de Volkskrant. “Het gaat om zestien frequente bezoekers, van wie sommigen al veertien jaar lang naar Turijn gaan. Het zijn normale mensen met een baan. Een van hen is ambtenaar, die nu als hooligan wordt bestempeld.”

“Een groepje van zestien hooligans zou op drie kilometer hoogte ruzie zoeken met driehonderd Ajax-fans? Er reizen zo vaak supporters naar andere landen, daar hoor je ook niks van”, aldus de medewerker. Donderdag gaf Arnold Jansen, initiator van de reis, al te kennen naar de rechter te stappen als de gemeente weigert de gemaakte kosten te vergoeden.

Shopping Cart