ADO Den Haag speelt NAC Breda zoek

ADO Den Haag wordt beter en beter. De ploeg van trainer John van den Brom, die eerder verraste met een overwinning op Ajax in Amsterdam, versloeg zondag met ruime cijfers NAC Breda, 3-0. De zege was meer dan verdiend, want het voetbal was bij vlagen verrukkelijk. De zesde plaats op de ranglijst met 25 punten is voorlopig de beloning voor de Hagenaars.

ADO nam al in de 5e minuut de leiding tegen NAC. Wesley Verhoek schoot de bal met een vrij trap tegen de onderkant van de lat. Doelman Jelle ten Rouwelaar kon ook de rebound van Dimitri Boelikin niet tegenhouden, 1-0.

De snelle voorsprong had vooralsnog een remmende werking op het spel. ADO Den Haag trok zich tot de rust verder terug op eigen helft dan de bedoeling was. Dit gaf NAC de gelegenheid een overwicht op te bouwen. Het tempo lag echter zo laag en de aanvallen zagen er zo voorspelbaar uit dat er nauwelijks gevaar ontstond. Leonardo werd node gemist voor een individuele actie.

De Braziliaan was geblesseerd geraakt op de training. Anthony Lurling was de enige die bij de Brabanders een doelkans kreeg. In de 37e minuut tikte hij de bal naast na een voorzet van Matthew Amoah. De ruststand had eerder 2-0 kunnen zijn. Boelikin trapte bij een vrije schietkans voorlangs.

Na rust heerste maar één ploeg: ADO. En er vielen ook meer doelpunten. In de 48e minuut maakte Wesley Verhoek na een briljante actie 2-0. NAC werd overklast. Meer doelpunten konden niet uitblijven. De 3-0 in de 66e minuut van controlerende middenvelder Aleksandar Radosavljevic kwam na een schitterende aanval van Verhoek met Boelikin. Het Haagse publiek hoopte op nog meer. Dat kreeg de aanhang niet, maar die zong wel blij en optimistisch: ‘Wij gaan Europa in.” bron profcoach.nl

Shopping Cart