ADO Den Haag ontslaat Wetzel

 ADO Den Haag heeft technisch directeur André Wetzel ontslagen. Dat maakte de eredivisionist vandaag bekend. De directie en de raad van commissarissen zijn van oordeel dat Wetzel zaterdag in een interview in De Volkskrant de spelers, trainer, supporters, directie, raad van commissarissen en ADO Den Haag als geheel in diskrediet heeft gebracht.

Wetzel uitte onder meer zijn onvrede over de snelle rentree van Ricky van den Bergh. Deze middenvelder werd door de technisch directeur en trainer Raymond Atteveld uit de selectie gezet na drie rode kaarten. Wetzel voelde zich gepasseerd nadat de raad van commissarissen besloot om de schorsing van Van den Bergh op te heffen. „Ik wil geen marionet van de raad van commissarissen zijn”, liet Wetzel optekenen. „Ik laat niet over me heen lopen. De raad heeft mijn regie getorpedeerd. Heel Nederland kan zien dat ik de club zo niet kan managen. Als ik op deze wijze word gepasseerd, ontstaat er een onwerkbare situatie.”

Na de publicatie schorste ADO Den Haag Wetzel. Vervolgens deed de club nader onderzoek en won advies in. „Dat onderzoek heeft opgeleverd dat Wetzel zijn uitlatingen doelbewust heeft gedaan en dat hij voor het overige de statutaire directie en raad van commissarissen onjuist en onvolledig heeft geïnformeerd en instructies naast zich heeft neergelegd. Dat maakte dat ADO Den Haag geen andere keus had dan Wetzel op staande voet te ontslaan”, meldt ADO Den Haag in een persbericht.

„Niemand is groter dan de club”, aldus Henk Jagersma, voorzitter van de raad van commissarissen: „Voor alle werknemers van ADO Den Haag geldt dat zij zich altijd aan afspraken moeten houden en het clubbelang voorop moeten stellen.”

Op korte termijn zal ADO Den Haag met Atteveld en zijn technische staf om tafel gaan om te bekijken hoe de taken van de technisch directeur het beste kunnen worden ingevuld.

Wetzel begon in de zomer van 2008 bij ADO Den Haag, als hoofdtrainer én technisch directeur. In april 2009 nam Atteveld het hoofdtrainerschap over en ging Wetzel verder als technisch directeur

Shopping Cart