Anderlecht wijst na rellen naar gebrekkige organisatie

Anderlecht wijst na rellen naar gebrekkige organisatieAnderlecht heeft in een persmededeling gereageerd op de rellen na de wedstrijd in Bilbao. Paars-wit verdedigt zijn supporters en wijst met een vermanende vinger naar de organisatie van de Basken.
Na de wedstrijd betraden honderden Anderlecht-supporters het veld van Athletic de Bilbao. “De gebrekkige organisatie van gisteren heeft de grote meerderheid van de vredelievende en voetbalminnenden Anderlechtsupporters in een slecht daglicht geplaatst”, stelt voorzitter Roger Vanden Stock. “Dat kunnen we niet accepteren.”

“Het bezoekende vak was voor een groot deel bevolkt met ouders en hun kinderen. Sommige hebben verwondingen opgelopen door de vele projectielen die naar hen geworpen werden. We hopen dat de Europese voetbalinstanties hier rekening mee zullen houden.” Anderlecht distantiëert zich wel van de tientallen heethoofden die wel met de vuisten wilden praten.

Paars-wit zal het nodige bewijsmateriaal verzamelen en een dossier aan de UEFA overmaken. De Politiezone Zuid – aanwezig in Bilbao – zal in samenwerking met de Anderlecht Supporters Association een rapport overmaken aan Binnenlandse Zaken.

Shopping Cart